Woorden zijn energie – gebruik ze met verstand

Woorden zijn energie – gebruik ze met verstand

Welke dingen vertel je jezelf? Welke woorden gebruik je? Zijn het liefdevolle woorden of woorden van kritiek en negativiteit? De woorden die je gebruikt en herhaalt in je hoofd over jezelf, zijn de worden die je ook wordt. Daarom is het belangrijk om grootse en lieve gedachten over jezelf te hebben. Woorden die jou motiveren om meer te bereiken en het beste uit jezelf te halen.

Stel je wordt gevraagd om iets te doen of je wilt iets voor jezelf beginnen. In eerste instantie is het nieuw en spannend maar je hebt er niet eerder ervaring in opgedaan. Je bent daarom ineens zenuwachtig en je hoort  een stem in je hoofd je vertellen “Maar misschien kan ik het niet” – woorden van nederlaag.

Wat hier gebeurt is vrij normaal maar desalniettemin schadelijk. We geven op zo een moment kracht aan onze angsten. Onze angst stuurt energie van mislukking, het universum in. Het zijn juist dit soort woorden die wij onszelf vertellen en dit soort angstgevoelens waar we beter op moeten letten. Het gebeurt vaak onbewust. We moeten leren ze in ons leven en gedachten niet de overhand te laten hebben. Tegelijkertijd mogen we ze ook niet onderdrukken.

Breakthough door vragen te stellen
Om hier los te van komen moeten we ze onze angsten begrijpen en accepteren dat ze er zijn. Waar komt dat angstgevoel vandaan? Welke herinneringen komen er op wanneer we angstig zijn? Als we durven onszelf deze vragen te stellen en te beantwoorden dan kunnen we los komen van het ‘idee’ van angst. We beseffen dan dat het angstgevoel, hoe echt  het ook aanvoelt,  puur illusie is. Angst is namelijk niets behalve wat wij denken dat het is. We realiseren ons dat we bang zijn voor de angst zelf… Zo’n breakthrough zorgt ervoor dat we het angstgevoel anders kunnen bekijken. Het is geen angst meer maar een constatering van onze staat van bevinden op dat moment wat gevoed werd door oude ideeën die ons niet meer steunen. We kunnen ze dan omdraaien in positieve stappen die wij moeten ondernemen in plaats van negatieve blokkades die voorkomen dat we verder kunnen.

Een manier en oefening die we dagelijks kunnen doen is door alle negatieve gedachten om te draaien naar positieve. Een voorbeeld hiervan is als volgt:

“Ik kan dit niet”

We gaan niet liegen en ineens zeggen dat we het wel kunnen. Wat we wel gaan doen is het van een feit naar een mogelijkheid maken. De zin wordt dan:

“Misschien heb ik dit nooit eerder gedaan maar ik kan het zeker leren”

Zie je het verschil?

“Het is te moeilijk voor me”
Wordt dan:
“Het wordt een uitdaging maar ik probeer het toch”

Deze twee voorbeelden zijn manieren om onze angsten te bestrijden in de zoektocht naar ons eigen geluk. Onze realiteit verandert namelijk zo snel dat ons perspectief anders wordt. Hoe positief het beeld van jezelf of je leven is, hoe meer kans op succes en geluk in je leven.

Als je vaker roept tegen jezelf:  Ik kan, Ik wil, Ik hoop, Ik houd van, etc. je programmeert je gedachten en je hart voor openheid en positieve mogelijkheden. Het universum hoort dit ook en de Law of Attraction (LOA) zorgt ervoor dat je ervaringen krijgt die in lijn zijn met jou gedachten, beeld van jezelf en het gevoel dat je hebt over jezelf.

 

Share This