Verbeeld je leven om dat wat je wilt te creëren.

Verbeeld je leven om dat wat je wilt te creëren.

Sommige mensen vinden het visualiseren van hun leven moeilijk. Wij hebben de mogelijkheid, door middel van voorstellingsvermogen, alles te visualiseren. Maar veel hebben moeite hun leven in beeld te brengen. Een makkelijk manier om dit te realiseren is door gebruik te maken van vision boards.

Vision boards zijn een goede manier om een leven te creëren van je dromen. Door gebruik te maken van bestaande beelden, foto’s of knipsels van kranten en tijdschriften, kan je je leven in beelden brengen.
Wij leven in de digitale tijdperk. Deze tijdperk brengt ons via internet in staat om makkelijk beelden te vinden. Er zijn zelfs gratis of betaalde apps die je kunt installeren op je smartphone of tablet. Je kunt natuurlijk ook kiezen om een kurk-bord aan te schaffen en een soort collage te maken van je ideale leven. Wat het nou betreft, je kunt een vision board maken voor elke onderdeel van je leven; liefde, relaties, familie, carrière, ondernemerschap, geluk of wat jij wilt.

 

Het creëren van een vision board is makkelijk en leuk om te doen. Het helpt je richting te geven voor waar je naar toe wilt groeien in het leven. Pas je ook de Law of Attraction toe, dan is een vision board perfect. Zo definieer je in concrete vormen wat je wilt bereiken of hebben met helderheid, intentie en richting.

Wil je je eigen vision board maken voor groei of verbetering in je leven? Dan begin door verschillende beelden te zoeken van de dingen die je graag wilt. Verzamel zoveel mogelijk in eerste instantie en bewaar ze op je computer of knip ze uit een tijdschrift. Pinterest is een super en gratis manier om een vision board te maken en bewaren online.

Er zijn echter 3 dingen die je niet moet vergeten voor het maken van een vision board.

1 – Wees niet bang om groot te denken
Wil je een mooie Audi R8 of dat super leuke Mini Cooper. Zoek dan die auto op als beeld en voeg dit toe aan je vision board. Het hoeft tevens niet alleen tastbare beelden te zijn. Wil je bijvoorbeeld geluk hebben, zoek dan beelden van de dingen die je gelukkig maakt, zoals en strandwandeling of de natuur.

 

2 – Bekijk je vision board dagelijks.
Overdag kan je het naast je bureau zetten of als wallpaper op je desktop. Zorg dat je op vele momenten van de dag je Vision board bekijkt zoals in de ochtend als je opstaart maar ook ’s nachts voor dat je gaat slapen. Neem een paar minuten de tijd om de beelden te bekijken en jezelf voor te stellen met die beelden in je leven. Let ook op hoe je voelt tijdens het bekijken van de beelden. Het liefst voel je geluk en komt er warmte over je heen.

 

3 – Neem actieve stappen om deze dingen waar te maken
Omdat je een vision board nu hebt gemaakt wil niet zeggen dat alles automatisch jouw kant op komt. Nee, je moet alsnog stappen blijven nemen om ze een realiteit te maken. Heb je geen baan bijvoorbeeld maar je wilt toch die Mini Cooper, dan moet je jezelf afvragen hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. Niets komt met niets maar veel is mogelijk door actie te nemen en gericht te werken en leven in de richting van je dromen.

 

Het leven en de universum kan je de dingen leveren die je graag wilt zolang dat jij ook blijven ondernemen in wat je wilt. Het gaat echter niet van zelf.

Share This