Liefde heeft liefde nodig

Liefde heeft liefde nodig

Iedereen is op zoek naar de grote liefde. Misschien heb je dat liefde al gevonden. In dit geval vier de liefde die je nu hebt. Voel het, adoreer het en houd het vast. Maar wat als je nog geen grote liefde gevonden hebt? Is dat het geval, hebt alsnog vertrouwen. Die liefde komt naar je toe.

Om liefde te vinden dienen we eigenlijk de liefde voor onszelf op te zoeken. Dit hebben wij nodig in eerste instantie voordat wij liefde van een ander kunnen aantrekken. Wij moeten in feite verliefd worden op onszelf en met hetzelfde intensiteit die wij liefde hebben voor een ander.

Ontvangen = Geven
Klinkt vreemd mischien maar dat is het niet. Te geven is te ontvangen en te ontvangen is hetzelfde als het geven van. Paradoxaal genoeg kan de ene niet bestaan zonder de ander.

Het behoefte hebben  onze liefdevolle anderhelft te vinden is niet alleen menselijk maar ook het is spiritueel. Spiritueel gezien is liefde alles wat bestaat. Meer is er niet. Liefde  is groot, hemels, universeels en essentieel voor ons algehele ontwikkeling. Kijk bijvoorbeeld hoe belangrijk het is een baby liefde te geven. Het is precies die liefde die de baby in leven houdt. Dat liefde bestaat uit volledige overgave en vertrouwen. Het is onvoorwaardelijk en zuiver en zo moeten we omgaan met de liefd voor onszelf.

Betekent het dat overgave en vertrouwen in afhankelijkheid zal resulteren? Het antwoord is, ja, op een bepaalde manier.  Ons hele leven lang zullen wij een bepaalde afhankelijkheid hebben in de liefde maar dat hoeft niet per se de liefde van een ander nodig te hebben.  Het betekent echter dat wij ons gehele leven de liefde voor onszelf nodig zal hebben en daar vaker dan we realiseren, de aandacht op moeten leggen.

“Je kunt liefde aan een ander niet volledig geven  als je de liefde voor jezelf niet hebt.  Een ander kan niet op jou rekenen tenzij jij je op jezelf kan rekenen, en zovoorts”

Geluk vindt je in jezelf
Als je denkt dat je pas gelukkig gaat worden als je een partner gevonden hebt dan heb je het verkeerd. Natuurlijk zal die partner een belangrijke deel van je geluk worden maar die partner mag niet al je geluk betekenen. Dat moet je toch zelf doen en zelf, voor jezelf hebben. Liefde is de meest natuurlijk staat van zijn en de liefde voorzelf is in feite een terugkeer naar zelf-liefde…

Ga daarom door met het zoektocth naar die bijzonder persoon. Onthoudt dat die persoon zoekt jou zowel als jij ze ook zoekt. Richt je gedachten en gevoelen van liefde naar jezelf toe en volgens de wet van aantrekkingskracht en de regel dat soort zoekt soort, zal je zeker die liefde vinden.

Share This