Liefde heeft een open deur nodig om naar binnen te komen

Liefde heeft een open deur nodig om naar binnen te komen

De liefde ervaren is een kwestie van open kunnen staan om de liefde te ontvangen. Liefde heeft een open deur nodig om naar binnen te komen. Niet een half open deur en ook geen deur met rommel of spullen in de looppad. Wil je echte liefde in je leven dan begint dit in eerste instantie vanuit jezelf. Pas dan sta je open om het te kunnen ontvangen.

Sommigen beweren dat het enige wat bestaat is liefde. Alle andere dingen zijn illusie of afleidingen van de essentie van de liefde. Als dit waar is dan is dit een mooie gedachte. Als iedereen zou terugkeren naar de liefde en dan bedoelen wij iedereen, dan zou er wellicht veel meer rust en vrede in de wereld zijn. Hoe keren we terug naar de liefde dan? Door in eerste instantie terug te keren naar onszelf.

Liefde als vanzelfsprekend.
Althans, dat denken wij. Wij hebben vaak de gewoonte om de liefde te blokkeren onbewust en soms ook bewust. Maar als wij echte liefde willen ontvangen moeten wij liefde voor onszelf hebben eerst. Het klinkt raar misschien, maar stel jezelf de volgende vraag: Als ik niet van mijzelf houd, waarom zal een ander van mij houden?  Wat je jezelf te kort doet neem je mee als spiegel in je relaties toe. Wat je jezelf niet geeft kan je niet aan een ander geven. Door rekening te houden met jezelf, houd je dus rekening met een ander.

Relatie of pijn vanuit het verleden kunnen de oorzaak zijn dat wij liefde niet kunnen ontvangen. Stel, je hebt een relatie gehad. De relatie was emotioneel zwaar met pijn in welke vorm dan ook. Op een gegeven moment eindigt die relatie. Een poosje later ontmoet jeeen nieuw iemand. Je bent verliefd, krijgt vlinders of in ieder geval je voelt je goed met deze nieuwe persoon. Na een tijdje besef je dat je van die persoon houdt. Het is niet een kortstondig iets maar iets met diepte en gevoelens.  Zo zou het moeten gaan, zo vanzelfsprekend, maar vaak is er een tussenstap nodig.

Open deuren
De deur naar liefde moet volledig open zijn. En dit geldt voor beide partijen. Alleen dan heeft de liefde tussen die personen kans om te bloeien. De deur die symbool staat voor je hart, emoties en diepe gevoelens moet verlost zijn van een verleden waar negatieve emotionele bagage de gewoonte was. Net zoals ons brein, werkt het hart op dezelfde manier, bijna als een spier. Als die te veel tegenslagen ervaart dan leert het hart meer tegenslagen te verwachten. Het hart staat dan niet open voor diepe liefde om angst om gekwetst te raken. Het vormt een beschermlaag er omheen.

Liefde=Kwetsbaarheid
Om de deur naar liefde geheel open te maken kunnen wij bewust mentaal en emotioneel kiezen om het verleden achter ons te laten. We moeten durven kwetsbaar te zijn om opnieuw te kunnen beginnen en dat zwepende gevoel van liefde te omarmen. We geven liefde alsof we nooit pijn hebben ervaren. We vertrouwen erin. We nemen het risico ondanks de onbekendheid van de toekomst. We hebben ons en onze partner lief. We zijn niet bang en wij gaan ervoor. We dragen ons hart op onze mouwen en we leren te helen.

Dat is de enige echte liefde die er is. Doe de deur maar open. Sta open om het te ontvangen.

Share This