Laat “ik heb het nodig” los en besef dat het al van jou is…

Laat “ik heb het nodig” los en besef dat het al van jou is…

Het klinkt simpel en tegelijkertijd is het een moeilijk concept om te begrijpen. Het klinkt misschien diepzinnig. Dat is het ook maar waar het om gaat is het  kunnen loslaten van iets dat je graag wilt, om het makkelijker en eerder naar je toe te brengen. Door iets te veel te willen vertragen wij de aankomst juist. 

 

Iedereen wil graag de macht hebben over de gebeutenissen die spelen in hun leven. We willen graag weten wanneer iets gaat plaatsvinden, wat er precies gaat gebeuren, waar en hoe het gaat verlopen. Allerlei vragen om macht over de situatie te krijgen. We vertellen onszelf dat als we dit en dat vooraf weten dan kunnen we ons er beter op voorbereiden of het begrijpen, etc. Wat wij in feite aan het doen zijn is informatie verzamelen maar niet zozeer om het te begrijpen maar meer om veilig te voelen en te weten waar wij aan toe zijn.

In principe is er hier niets mis mee mits het op een gezonde manier plaats vindt. Maar vaak wordt het een obsessie die in onze gedachten blijft hangen, vaak de hele dag en soms ook ‘s nachts.

Vetrouwen hebben in het onzichtbare
Wat betekent vertrouwen? Vertrouwen is een gevoel van zekerheid hebben. De zekerheid is echter niet gebaseerd op feiten. Met vertrouwen heb je ook geen bewijs. Het vraagt geduld. Met vertrouwen weet je dat het goed komt. Je weet dat dat wat je wilt al van jou is. Met vertrouwen ben je bereid te wachten op het materialiseren van het onzichtbare. Je weet dat wat je wilt, al van jou is. Dit besef heb je al. Dit is de echte betekenis van vertrouwen.

Maar vertrouwen betekent ook dat je klaar staat om te ontvangen. Je begrijpt dat je niets hoeft te doen behalve open te staan voor die dingen die je graag wilt in je leven. Onderschat ‘open staan’ echter niet. Open staan is niet alleen jezelf letterlijk vertellen dat je klaar bent voor iets. Open staan is voelen dat je klaar bent voor iets op een onbewust niveau. Je hoeft dan niet steeds te malen over datgene wat je wilt. Het houdt je ‘s nachts niet wakker en je maakt je er geen zorgen om. Het besef dat het al van jou is, is evident in hoe je hiermee om gaat. Je bent namelijk ontspannen en in balans met alles om je heen. Het universum heeft begrepen dat dát wat jij wilt, jouw ook zoekt. Het universum zal het dan ook leveren.

Met alles wat je wilt in het leven, hoef je slechts de wens in gedachten en gevoel te houden. Daarna hoef je slechts te wachten met een gevoel van vertrouwen, rust en het besef dat het al van jou is.

Share This