Hoe los te laten

Hoe los te laten

Als we eenmaal begrijpen hoe de Law of Attraction (LOA) in theorie werkt, is de volgende stap de LOA toe te passen zodat het alleen in ons voordeel werkt.

Zoals veel van jullie weten is de LOA constant aan het werk. Het maakt niet uit waaraan je denkt, de LOA is onbevooroordeeld en daarom is het belangrijk zo veel mogelijk positieve gedachten te ontwikkelen.

Je kunt 3 simpele dingen doen om de LOA in je voordeel te laten werken.

1. Vraag – Vraag naar alle dingen (wensen, verlangens) die je graag in je leven wilt hebben.
2. Vertrouw – Vertrouwen dat die dingen die je graag wilt bereikbaar zijn.
3. Ontvang – Ontvangen is de laatste stap. Het enige wat je met deze stap hoeft te doen is weten dat wat jij wilt jou ook zoekt. Sta dan open hiervoor. Dit is de kunst van ontvangen.

Het grootste probleem dat mensen hebben met het bovengenoemde is stap 2 en 3 – Vertrouwen en Ontvangen.

Het is paradoxaal dat mensen aan de ene kant willen dat hun wensen realiteit worden maar aan de andere kant niet geloven dat ze het ooit zullen krijgen. Dit komt door het feit dat ze iets heel graag willen in gedachten maar qua gevoel geloven ze niet dat ze ooit het geluk zouden hebben om het werkelijk te krijgen. Op deze manier blokkeren ze de natuurlijke flow en sturen ze onbewust tegenstrijdige gedachten en gevoelens het universum in.

“Wat jij voelt als wat jij denkt is wat je naar je toe trekt”.

Een andere fout die mensen maken met de LOA is dat ze proberen te berekenen ‘hoe’ ze hun wensen zullen krijgen. Dit werkt nooit.

Om de LOA werkend te krijgen moet je los laten. Je dient vertrouwen te hebben dat wat jij gevraagd hebt naar je toe komt zonder het te forceren of manipuleren.

Als je iets heel graag wilt maar diep van binnen niet gelooft en niet voelt dat het ooit van jou zou zijn dan is dit het bericht wat je het universum instuurt. Met andere worden je stuurt qua energie het volgende:

“Ik wil graag een snelle auto maar ik krijg hem toch niet” of “Ik wil graag de liefde van mijn leven ontmoeten, maar hij/zij bestaat waarschijnlijk niet voor mij”. Zulke tegenschrijdige gevoelens gekoppeld met negatieve gedachten leveren precies dat op. De LOA levert alsnog maar ook de tegenstellingen in deze voorbeelden. De LOA hoort en reageert op alles wat je denkt EN voelt – bewust of onbewust.

Als je de angst hebt dat je grote droom geen realiteit kan worden dan wordt dit de realiteit. Dit is dan jouw eigen manifestatie. Dit is dan jouw eigen creatie. Ja, dit heb je zelf gedaan. Iedereen heeft de macht in eigen handen over zijn eigen leven. Dit doen wij door hoe wij vorm geven aan onze gedachten en gevoelens over de wereld, mensen, kansen en bedreigingen om ons heen. Het wordt niet bepaald door een ander zoals veel van ons denken maar geheel door onszelf.


‘Vertrouwen hebben in het onzichtbare’ – Dit betekent dat we vertrouwen hebben dat wat we in ons leven graag willen ook op ons pad zal komen. Het vertrouwen daarin betekent dat wij dit ‘weten’ en overtuigd zijn. We hoeven niet te weten hoe, wie, waar of wanneer het op ons pad komt. Wij weten met zekerheid dat het komt wanneer de tijd er rijp voor is. We geven de macht over zodat en staan met open armen alle goeds te kunnen ontvangen.

Welk pad is de juiste?

Soms willen wij precies weten hoe onze wensen of verlangens een realiteit worden. Dit is op zich logisch echter niet altijd handig. We weten namelijk niet altijd wat de beste methode is om onze wensen of verlangens te krijgen. Misschien is het rechte pad op een weggetje de juiste omdat het bekend voor komt. Of misschien is juist het linke, onbekende pad, beter voor ons. Waar het om gaat is dat wij met de LOA het universum laten kiezen wat de beste, snelste en meest efficiënte manier is om onze wensen realiteit te laten worden. Om dit te realiseren moeten we juist niets doen. Hier moeten we nogmaals loslaten en over geven.

Zolang dat je duidelijk hebt wat het is dat je wilt en je daarover positief blijft in gedachten en gevoelens, zal het naar je toe komen.  Er hoort een sterke overtuiging bij ook. Een overtuiging zonder aarzeling en zonder bewijs dat wat jij wilt en hoe jij daarover voelt naar je toekomt. Dit heet vertrouwen hebben.

Weet dat wat jij zoekt jouw ook jouw terug zoekt. Zoals magneten op afstand naar elkaar toe blijven trekken zo werkt het ook met onze verlangens en wensen.

Los laten betekent niet opgeven. Het betekent het leren los laten van de macht te willen hebben. Het betekent  openstaan om onze wensen en verlangens op een gemakkelijker manier naar ons toe te laten komen.

 

Share This