Hoe dan ook, schenk liefde in alles wat je doet

Hoe dan ook, schenk liefde in alles wat je doet

De tijd nemen om je voor te bereiden voor de aankomende week is een uitstekend ritueel. Op deze manier plaats je jezelf in lijn met het universum en kan je het leven dat je graag wilt leiden manifesteren.

Het bewust gebruik maken van de Law of Attraction (LOA) is een actief proces. Net zoals een auto brandstof nodig heeft voordat je kunt rijden, zo heeft de LOA jouw aandacht nodig om het werkend te krijgen. Als je eenmaal begint met de LOA en ook de resultaten die het brengt ziet dan zal je ook erkennen dat het net als een spier dagelijkse training nodig heeft. Zonder training en oefeningen verliest een spier zijn kracht. Zo is het ook met het gebruik van de LOA.

De meeste mensen houden niet van maandagen. Voor velen is het idee weer aan het werk te moeten gaan demotiverend. Begrijpelijk ook. Het idee dat je tijd moet besteden aan dingen  die je niet leuk vindt, is niet fijn. Maar je kunt het wel omdraaien en dit betekent dat je actief moet zijn. Zoals in ons vorige artikel over verantwoordelijkheid nemen, kan je de maandag blues  omdraaien in iets positiefs.

Je hebt twee keuzes:

Doe alles met liefde 

OF

Doe alleen de dingen waarvan je houdt

Nee, ze zijn niet hetzelfde maar het onderliggende bericht is dat je mag kiezen om alles te doen met liefde of alleen die dingen die te doen waar je van  houdt en die je gelukkig maken. Op deze manier zal je ook geluk en plezier uit halen van de dagelijkse aardse taken die gedaan moeten worden. De LOA zal je helpen ook op deze manier.

Duidelijkheid
Om de LOA werkend te krijgen moet je helder zijn in wat je precies wilt en hoe jij je leven wilt inrichten. Als je niet duidelijk ben of heb nooit de tijd genomen om jezelf af te vragen hoe je je leven wilt hebben dan beland je in een zee van onduidelijkheid zonder richting. De LOA levert dit dan ook op en je zit het terug in de manier hoe je leven loopt.


Als je elke zondagavond dat deprimerende gevoel ervaart over maandagen en terug te moeten naar je werk dan is het wellicht tijd om op zoek te gaan naar iets wat je wel wilt doen. Zoek dan de moed in jezelf op om een verandering te maken. Verspil je leven niet door op een pad te blijven lopen waar je helemaal niet wilt zijn. En al die redenen die je jezelf vertelt over waarom je de verandering niet kan maken (wij hebben het allemaal gehoord, jij, ik en de hele wereld) – het zijn smoesjes. Je hebt er waarschijnlijk wel honderden. Maar aan het einde van de dag ben je op dezelfde plek, bezig met dezelfde dingen smachtend naar verandering en geluk.

 

Neem die sprong!
Maak de verandering die je zelf wilt zien zelf. Het wordt niet voor je gedaan. Dit zijn stappen die je echt zelf en alleen moet nemen. Hulp nodig? Gebruik dan onderstaande outline:

Vraag jezelf:

Wat wil ik nu echt met mijn leven?
Wat maakt me echt gelukkig?
Welke vaardigheden kan ik beter inzetten voor mezelf en mijn leven?


En de aller belangrijkste vraag:

Wil ik in 3 jaar op dezelde plek/fase zijn, of wil ik een ontwikkeling hebben doorgemaakt?

Zo begint het pad naar geluk. Het begint altijd met de keuze om een verandering te maken.

Share This